Kerja Kosong KPWKM | Pembantu Penyediaan Makanan, N17 - Kerja Kosong Sabah

Terkini

Tuesday, April 26, 2016

Kerja Kosong KPWKM | Pembantu Penyediaan Makanan, N17

JAWATAN KOSONG TERKINI KERAJAAN 2016
Kelayakan SPM

PEMBANTU PENYEDIAAN MAKANAN, GRED N17

KEMENTERIAN PEMBANGUNAN WANITA, KELUARGA & MASYARAKAT

Tarikh Tutup : 8 MEI 2016

 Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:
(a) warganegara Malaysia;
(b) berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan

  • Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan (keutamaan kepada calon yang lulus subjek Ekonomi Rumah Tangga peringkat Sijil Pelajaran Malaysia); atau
    [ Gaji Permulaan : RM928.00 ]
  • Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 dalam bidang penyediaan makanan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; atau
    [ Gaji Permulaan : RM1,039.83 ]
  • Sijil dalam bidang hotel dan katering daripada politeknik-politeknik tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; dan
    [ Gaji Permulaan : RM1,378.22 ]
  • Kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.

CARA MEMOHON

Pemohon hendaklah mengemukakan / mengemaskini permohonan secara atas talian 

Permohonan secara online di
 LAMAN WEB SPA (www.spa.gov.my) -

6 Kekosongan 

  • Deskripsi Tugas:
    • Memilih, memeriksa dan mengasingkan makanan basah/mentah dan kering mengikut arahan pegawai yang menerima bekalan makanan daripada pembekal.
    • Menyimpan makanan dalam stor,chiller dan freezer mengikut tatacara penyimpanan.
    • Melaksanakan pra-penyediaan makanan, pembungkusan dan membersihkan peralatan dan kawasan.
  • Skop Fungsi dan Bidang Tugas:
    Penerimaan/Penyimpanan Makanan Basah/Mentah dan Kering dari Pembekal
  • Memilih, memeriksa dan mengasingkan makanan basah/mentah dan kering yang dibekalkan untuk memastikan hanya makanan yang mematuhi spesifikasi kontrak diterima.
  • Menyimpan bahan makanan basah/mentah dan kering ke dalam stor,chiller atau freezer setelah diterima oleh pegawai.
  • Merekod suhu stor, chiller dan freezer.
Pengeluaran Barang Makanan
  • Membuat pengeluaran dan pengasingan bahan makanan mentah/basah atau kering dari stor, freezer/chiller.





No comments:

Post a Comment